Gezin  > 

Gezin-Cursussen-Haren

Cursussen/Trainingen

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Haren kunt u verschillende cursussen volgen. Zie in Agenda welke binnenkort worden gestart. De cursussen worden soms bij ons in het gebouw aan de Mellenssteeg 16 gegeven. Andere cursussen worden gegeven op scholen of bij een van de organisaties waar het CJG mee samenwerkt.
De volgende cursussen vinden regelmatig plaats.

 

Voor ouders

1. Cursussen voor aanstaande ouders:

Moeders informeren Moeders GGD Groningen 


2. Cursus Eerste Hulp aan Kinderen 

Hier leren ouders hoe om te gaan met de kleine ongelukjes die in huis kunnen gebeuren. Maar ook hoe te handelen in levensbedreigende situaties. Tijdens de cursus wordt er veel geoefend.
De volgende cursus start op 12 september. De cursus bestaat uit vijf avonden, van 19.30 - 22.00 uur. Data 19, 26 september, 3 oktober en, eventueel, de toets op 10 oktober. De cursus is inmiddels vol. Het is nog mogelijk om op de wachtlijst geplaatst te worden.

Kosten: cursus: 40 euro
            lesboek Oranje Kruis: 20 euro
            certificaat (eventueel) 15 euro

Opgave kan via het contactformulier of via: 06 52301690.


3. Cursus MINDFUL THUIS/ Mindful opvoeden

Ontspannen en mindful opvoeden kan! In het najaar start de nieuwe cursus op het CJG Haren.

- Moeiteloos omgaan met emoties als stress, boosheid, ruzies, driftbuien, angsten. 
- Kalmte en rust bewaken terwijl je alle ballen hoog houdt. 
- Hoe je kind wel naar jou luistert en je problemen effectief oplost. 

Dit is allemaal te leren in de nieuwe cursus die start op 2 oktober 2018. Deze cursus is 8 keer op de dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via info@tressan.nl. Geen kosten voor inwoners van de gemeente Haren.

Voor kinderen en jongeren

4. Cursussen voor  basisschoolkinderen ​

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Haren organiseert een weerbeidstraining voor kinderen van de leeftijd van 6 t/m 8 jaar. (Groep 3,4 basisschool)

Wil jij leren hoe je stevig(er) in je schoenen kunt staan?
Ben je gevoelig voor meningen van anderen?
Ben je wel eens onzeker?
Wil je graag voor jezelf opkomen?
Ben je wel eens druk in je hoofd?

Herken jij jezelf in 1 van deze vragen en wil je daar wat aan doen? Meld je dan aan voor de weerbaarheidstraining Rots en Water. In 8 bijeenkomsten worden er oefeningen gedaan door middel van sport en spel om jezelf en anderen weerbaarder te maken. Er volgt een afsluitende bijeenkomst waarin je kunt laten zien aan je ouders en/of andere betrokkenen wat je hebt geleerd. Voor ouders is er een workshop omgaan met emoties van kinderen na de rots en water trainingen. 

De cursus start met een bijeenkomst voor ouder en kinderen samen op woendag 26 september van 15.30 tot 16.15. 

Voor meer informatie of eventueel opgave kunt u mailen naar: j.veenema@elker.nl. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar! Opgeven graag voor 4 september 2018. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. De cursus zit helaas vol!

 

-> Vanwege veel vraag naar rots en water, organiseert het CJG Haren nog een training Rots en Water in het najaar. Dit keer voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Voor meer informatie zie de flyer, vraag er naar op school of via het consultatieburo.

5. Cursussen voor tieners

​Er is geen cursus op dit moment. 

 

Is er een cursus die u graag zou willen volgen, maar die niet in de lijst staat? Neem dan contactmet ons op. Mogelijk kunnen we de cursus gaan aanbieden.

Of vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Vraag het Else!

De virtuele medewerker van het CJG

Gemeente HarenTorion, welzijn voor jong en oudGGD Groningen

CJG Haren
Mellenssteeg 16
9753 HN Haren
cjg@haren.nl
06-52301690